Welkom op de website van Alex Kuijpers Voegbedrijf & Gevelrenovatie!

Sinds 1995 ben ik werkzaam in de gevelrenovatie en gevelrestauratie. In 2007 ben ik als zelfstandige ondernemer begonnen. Door de voorliefde voor oudere en monumentale panden heb ik hier ruimere ervaring in opgedaan. Met het behalen van de certificering gevelbehandelaar/restauratievoeger volgens de kwaliteitseisen van stichting Voeggarant, waarvoor een EVC traject is doorlopen, is aangetoond over de juiste kennis en vakmanschap te beschikken. Wij zijn daarom ook gespecialiseerd in het restaureren van monumentale gevels en andere oude gevels waar het zeer gewenst is om met de juiste gereedschappen en mortels te werken. De hierbij behorende specialisatie van voegsoorten zoals knipvoegen en snijvoegen hebben wij letterlijk ‘in de vingers’. Deze kennis heb ik door mogen geven door ondersteuning te bieden bij cursussen voor restauratievoegwerk en herstel aan monumentale gevels.

Ook in de renovatie zijn wij van mening dat het zeer belangrijk is om met de juiste materialen te werken en de werkzaamheden op kwalitatief hoog niveau uit te voeren. Uw woning of bedrijfspand is immers een kostbaar bezit en dient daarom met zorg te worden behandeld. Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Wij zijn u graag van dienst!

Alex Kuijpers Voegbedrijf & Gevelrenovatie is geknipt voor al het betere voegwerk!                      

Onze werkzaamheden

Vaak wordt gevelrestauratie verward met gevelrenovatie. Bij gevelrestauratie gaat het vrijwel altijd om oudere panden (waaronder monumenten) en is het van nog groter belang met de juiste materialen te werken voor het behoud van de gevel. Hierbij wordt gekeken naar de steen en waar de gevel mee gemetseld is. Hier wordt dan de voegmortel op aangepast en in veel gevallen betekend dit dat er met een kalkgebonden mortel gewerkt moet worden. Tevens is het van zeer groot belang op welke wijze de gevel gereinigd dient te worden. Dit houd in, dat ook als u een ouder pand heeft waar geen stempel “monument” op zit, deze toch als monument behandeld dient te worden om onherstelbare schades te voorkomen. Is uw gevel toe aan onderhoud of restauratie? Alex Kuijpers Voegbedrijf & Gevelrenovatie is u graag van dienst!

Lees verder

Alex Kuijpers Gevelrestauratie Monument Etten-Leur - Monument076 - Voegen Uithakken - Scheurherstel Gevelreiniging - Foto 1
Knipvoeg Snijvoeg Voegbedrijf - Alex Kuijper Voegbedrijf en Gevelrenovatie

De functie van een voeg is het metselwerk te beschermen tegen allerlei weersinvloeden. Daarnaast is de voeg natuurlijk bepalend voor het uiterlijk van de gevel. Omdat voegwerk 25 tot 30 procent van het geveloppervlak beslaat, is het van groot belang dat er een juist type voeg wordt gekozen. Ook het type steen is bepalend voor het type voeg, waarbij ook de juiste kleur van belang kan zijn. Want type en kleur bepalen zowel de kwaliteit als het uiterlijk van uw gevel. Als u kwaliteit en uitstraling belangrijk vindt bent u bij Alex Kuijpers Voegbedrijf & Gevelrenovatie aan het juiste adres!

Lees verder

Alex Kuijpers Gevelrestauratie Monument Etten-Leur - Monument076 - Voegen Uithakken - Scheurherstel Gevelreiniging - Foto 19
Alex Kuijpers Gevelrestauratie Monument Etten-Leur - Monument076 - Voegen Uithakken - Scheurherstel Gevelreiniging - Foto 18

Alex Kuijpers Voegbedrijf & Gevelrenovatie is gespecialiseerd in alle werkzaamheden die verband houden met het restaureren of renoveren van gevels. Van het uithakken van de oude voeg , opnieuw voegen, gevelreiniging en impregneren tot aan het herstellen van metselwerk eventueel met scheurherstel, cosmetisch behandelen van stenen en vervangen van lood. Is uw gevel toe aan onderhoud of renovatie? Alex Kuijpers Voegbedrijf & Gevelrenovatie is u graag van dienst!

Lees verder

Alex Kuijpers Gevelrestauratie Monument Etten-Leur - Monument076 - Voegen Uithakken - Scheurherstel Gevelreiniging - Foto 1
Alex Kuijpers Gevelrestauratie Monument Etten-Leur - Monument076 - Voegen Uithakken - Scheurherstel Gevelreiniging - Foto 16

Met gevelreiniging wordt het schoonmaken van de (gevel)steen bedoeld. Gevelreiniging is in verschillende vormen uit te voeren. Afhankelijk van uw wensen, de vervuiling, de steensoort en de gebruikte metselmortel bepalen wij, uiteraard in overleg met u, de beste reinigingsvorm voor uw gevel. Heeft u een vraag over de reiniging van uw gevel / metselwerk? Neem dan beslist even contact met ons op.

Lees verder

Gevelreiniging Alex Kuijpers
Gevelreiniging Alblasserdam - Alex Kuijpers Voegbedrijf Gevelrenovatie - Foto 3

Scheuren in de gevel ontstaan vaak door spanning. Het is van groot belang om zo snel mogelijk de oorzaak van de scheuren te analyseren. Op basis van deze informatie kan een herstelplan opgesteld worden. Alex Kuijpers Voegbedrijf & Gevelrenovatie is een door Thor Helical gecertificeerd scheurherstelbedrijf. Heeft u een vraag over de reparatie van scheuren in de muur? Neem beslist even contact met ons op!

Lees verder

Certificaat Thor Helical Scheurherstel - Alex Kuijpers Voegbedrijf en Gevelrenovatie
Thor Helical Erkend Scheurherstel

Om te voorkomen dat de gevels weer snel vervuilen, kunnen we een muur impregneren (ook wel hydrofoberen genoemd). Het waterafstotende effect van impregneren zorgt ervoor dat uw gevel minder snel vervuilt en zorgt voor een langer behoud van uw gevel. Impregneren verlengt de levensduur van een geveloppervlak en verhoogt de isolatiewaarde. Heeft u een vraag over het impregneren van uw gevel? Neem beslist even contact met ons op!

Lees verder

Gevel Impregneren Alex Kuijpers Voegbedrijf en Gevelrenovatie 2
Gevel Impregneren - Alex Kuijpers Voegbedrijf en Gevelrenovatie 1

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u het voegwerk van uw woning of pand (ook) professioneel laten restaureren of herstellen? Alex Kuijpers Voegbedrijf & Gevelrenovatie is u graag van dienst! Via de onderstaande knop kunt u direct online een offerte aanvragen. Wij komen ook graag even langs om de situatie ter plekke te beoordelen. Heeft u een vraag? Neem dan beslist even contact met ons op.

Offerte aanvragen