Om onze klanten een goede service te bieden, is het hebben van eigen gespecialiseerde mensen een enorme meerwaarde. In het kader hiervan hebben twee medewerkers van Artes Woudenberg een opleiding knipvoegen gevolgd bij Alex Kuipers; een unieke techniek waarmee Artes Woudenberg een enorme meerwaarde in huis heeft.

Wat is knipvoegen?

Vroeger waren de bakstenen waarmee men de gevels bekleedde nooit perfect recht. Om het geheel toch een strak uitzicht te geven, ging men rechte voegen creëren in plaats van de voeg de vorm van de steen te laten volgen. Bij een knipvoeg wordt de voeg aan boven-en onderzijde afgesneden langs een beugel. Door de mortel voldoende dik te plaatsen komt een knipvoeg een stukje uit het gevelvlak. Dit maakt deze techniek zo speciaal.

Een techniek met een uniek karakter

Voor bepaalde restauratiewerken is het toepassen van knipvoegen vereist. In België is het moeilijk om vakmensen te vinden voor het uitvoeren van deze techniek. Het is een gespecialiseerde techniek met een enorme meerkost tegenover traditioneel voegwerk. Waar een ervaren voeger gemiddeld 20m2 op één dag kan voegen, doet men slechts 4m2 knipvoeg in 1 dag.
Het vraagt enorme precisie van de voeger om overal dezelfde dikte te hebben alsook alles perfect rechtlijnig te realiseren.

Geslaagd

Onze medewerkers Steve Desmedt en Valère Gobyn volgden de opleiding bij Alex Kuijpers van Alex Kuijpers Voegbedrijf & Gevelrenovatie. Deze kwam in opdracht van Professor van Heeswijk, een Nederlandse professor gespecialiseerd in deze oeroude techniek.

Na deze intensieve dag mochten onze werknemers elk met hun getuigenschrift naar huis gaan.

Een dikke proficiat aan beide!

 

bron: Facebook

 

 

Dit vind je misschien óók interessant...

Geen reacties

Reageren is niet mogelijk.