Gevelrestauratie Monument in Etten-Leur

Als onderdeel van het project “Oude Ambachten in het Vizier” hebben wij samen met onze collega’s van de Stichting Voeggarant de complete gevelrestauratie verzorgd van een gemeentelijk monument aan de Oude Bredaseweg 10 in het oude centrum van Etten-Leur. Het pand bestaande uit een voorhuis met veel siermetselwerk, een voormalig pakhuis aan de achterzijde en een oude smederij, verkeerde in bijzonder slechte staat. Bij dit restauratieproject met de werktitel Monument 076 hebben we alle mogelijke werkzaamheden die komen kijken bij gevelrestauratie toegepast:

  • Gevelreiniging
  • Herstellen van metselwerk
  • Scheurherstel
  • Geroeste muurankers restaureren
  • Voegen (snijvoeg in de voorgevel, platvol doorgestreken voeg in de achtergevel)

Voor het voegwerk en de restauratiewerkzaamheden aan het metselwerk is gebruik gemaakt van kalkmortel. Het restauratieproject is uitvoerig in beeld gebracht. In het fotoalbum zijn meer dan 2.800 foto’s te bewonderen van het restauratieproject. Wij tonen op deze pagina een kleine selectie.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Bed-and-Breakfast-Etten-Leur_Monument076-algemeen-1

Wilt u de gevel van uw monumentale woning of pand (ook) professioneel laten restaureren? Alex Kuijpers Voegbedrijf & Gevelrenovatie is u graag van dienst! Via de onderstaande knop kunt u direct online een offerte aanvragen. Wij komen ook graag even langs om de situatie ter plekke te beoordelen. Heeft u een vraag over gevelrenovatie? Neem dan beslist even contact met ons op.