Met gevelreiniging wordt het schoonmaken van de (gevel)steen bedoeld. Gevelreiniging is in verschillende vormen uit te voeren. Afhankelijk van uw wensen, de vervuiling, de steensoort en de gebruikte metselmortel bepalen wij, uiteraard in overleg met u, de beste reinigingsvorm voor uw gevel.

Heeft u een vraag over de reiniging van uw gevel / metselwerk? Neem dan beslist even contact met ons op of vraag direct online een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen

Vormen van Gevelreiniging

Bij reinigen met druk wordt de steen onder gepaste- of hoge druk schoongespoten. In veel gevallen is deze vorm van reinigen afdoende.

Gevelreiniging onder hoge druk

Soms is reinigen dmv hoge druk met koud water niet gewenst of mogelijk. Dit is afhankelijk van het type steen, de oudheid van de gevel en de mate van vervuiling. Uw gevel kan dan onder hoge of gepaste druk met warm water gereinigd worden.

Met stralen wordt de originele kleur van de steen teruggehaald. Deze manier van reinigen is echter niet altijd gewenst of nodig. Wij adviseren u in de meeste gevallen om na het stralen en voegen uw gevel te laten impregneren (zie verder) voor het behoud van uw gevel. Wij gebruiken voor de verschillende stenen het bijbehorende straalmiddel. Op deze manier word met zorg aan uw gevel gewerkt.

Gevelreiniging Alblasserdam - Alex Kuijpers Voegbedrijf Gevelrenovatie - Foto 3
Gevelreiniging Stralen

In sommige gevallen is reinigen dmv koud of warm water en stralen niet mogelijk. Hier kan voor zuren gekozen worden. Afhankelijk van het gewenste resultaat, de steensoort en de ondergrond word door ons het juiste zuur gekozen. Ook het verwijderen van verflagen van de gevel wordt door ons verzorgt. Het is hierbij belangrijk om met zorg met de gevel om te gaan. Afhankelijk van de ondergrond en de te verwijderen verf wordt door ons het juiste middel gekozen om zo onnodige beschadigingen te voorkomen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Gevelreiniging Alblasserdam - Alex Kuijpers Voegbedrijf Gevelrenovatie - Foto 3

Wilt u de gevel van uw woning of pand (ook) professioneel laten reinigen? Alex Kuijpers Voegbedrijf & Gevelrenovatie is u graag van dienst! Via de onderstaande knop kunt u direct online een offerte aanvragen. Wij komen ook graag even langs om de situatie ter plekke te beoordelen. Heeft u een vraag over gevelreiniging? Neem dan beslist even contact met ons op.

Offerte aanvragen