Om te voorkomen dat de gevels weer snel vervuilen, kunnen we een muur impregneren (ook wel hydrofoberen genoemd). Het impregneermiddel laat een onzichtbare filmlaag achter waar vocht in parelvorm vanaf loopt. Het impregneermiddel is waterafstotend, maar damp doorlatend. Het regenwater gaat dus niet de steen in, maar vocht uit de spouw en leefvocht van binnenuit kunnen wel naar buiten waardoor de gevel wel blijft ademen. Het waterafstotende effect van impregneren zorgt ervoor dat uw gevel minder snel vervuilt en zorgt voor een langer behoud van uw gevel. Impregneren verlengt de levensduur van een geveloppervlak en verhoogt de isolatiewaarde. Dit werkt kostenbesparend.

Voor de juiste wijze van impregneren is de nodige deskundigheid vereist. Ondeskundig impregneren kan problemen verergeren en bouwschade veroorzaken Om een gevel goed te behandelen zijn een aantal zaken van belang. Waaronder de kwaliteit van het impregneermiddel en wijze waarop het aangebracht wordt (niet sprayen of nevelen!). Verder is het belangrijk dat de gevel schoon en in goede staat is.

Heeft u een vraag over het impregneren van de gevel van uw woning of pand? Neem dan beslist even contact met ons op of vraag direct online een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen u graag bij het realiseren van een schitterende gevel!

Offerte aanvragen

Gevel Impregneren Alex Kuijpers Voegbedrijf en Gevelrenovatie 2
Gevel Impregneren - Alex Kuijpers Voegbedrijf en Gevelrenovatie 1

Voordelen van impregneren

Het impregneren van gevels biedt vele voordelen! Zoals:

  • Geen doorslaand vocht meer in het metselwerk.
  • Geen vorstschade door vocht in het metselwerk.
  • Betere isolatie omdat de gevel droog blijf.
  • Geen aangroei meer van algen en mossen.
  • Het aanzien is weer voor jaren gewaarborgd.
  • Voegwerk blijft langer in takt

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Gevel Impregneren Alex Kuijpers Voegbedrijf en Gevelrenovatie 2

Overweegt u de gevel van uw woning of pand (ook) te laten impregneren? Alex Kuijpers Voegbedrijf & Gevelrenovatie is u graag van dienst! Via de onderstaande knop kunt u direct online een offerte aanvragen. Heeft u een vraag over (het herstellen en/of impregneren van) voegwerk? Neem dan beslist even contact met ons op.

Offerte aanvragen