De functie van een voeg is het metselwerk te beschermen tegen allerlei weersinvloeden. Daarnaast is de voeg natuurlijk bepalend voor het uiterlijk van de gevel. Omdat voegwerk 25 tot 30 procent van het geveloppervlak beslaat, is het van groot belang dat er een juist type voeg wordt gekozen. Ook het type steen is bepalend voor het type voeg, waarbij ook de juiste kleur van belang kan zijn. Want type en kleur bepalen tenslotte de kwaliteit en het uiterlijk van uw gevel.

Alex Kuijpers is gespecialiseerd in ambachtelijk voegwerk en is tevens als instructeur verbonden geweest aan een opleidingscentrum. Of het nu gaat om een schitterende knipvoeg of snijvoeg met kalkmortel in een monumentaal pand of een strakke platvol doorgestreken voeg in een bestaande woning. Als u kwaliteit en uitstraling belangrijk vindt bent u bij Alex Kuijpers Voegbedrijf & Gevelrenovatie aan het juiste adres!

Op deze pagina treft u informatie aan over de verschillende voegsoorten. Heeft u een vraag over het voegen van de gevel van uw woning of pand? Neem dan beslist even contact met ons op of vraag direct online een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen u graag bij het realiseren van een schitterende gevel!

Offerte aanvragen

Voegen Alex Kuijpers Voegbedrijf

Voegsoorten

Borstelvoeg - Voegen Voegwerk Alex Kuijpers Gevelrenovatie

Borstelvoeg (ook wel “kamwerk” of “platvol” genoemd)
De borstelvoeg is de voordeligste voeg, maar met de juiste verhouding en het goed aanbrengen van de voeg kan er toch een goede kwaliteit behaald worden. De borstelvoeg heeft een licht ruw oppervlak.

Doorgestreken voeg - Voegen Voegwerk Alex Kuijpers Gevelrenovatie

Doorgestreken voeg (ook wel “platvol” of “glad” genoemd)
De doorgestreken voeg is van goede kwaliteit. Met de juiste verhoudingen en goed aangebracht heeft deze voeg ook een licht waterkerend oppervlak. De doorgestreken voeg zit gelijk met het zichtvlak van de steen en heeft een glad oppervlak.

Glad Licht Verdiepte Voeg - Voegen Voegwerk Alex Kuijpers Gevelrenovatie

Glad, lichtverdiepte voeg (terugliggende voeg)
De gladde licht verdiepte voeg is in principe hetzelfde als de doorgestreken voeg (zie boven) alleen ligt de voeg 1 tot 2 mm achter het zichtvlak van de steen. Deze voeg is ook van goede kwaliteit.

Glad Verdiepte Voeg - Voegen Voegwerk Alex Kuijpers Gevelrenovatie

Glad verdiepte voeg (verdiept doorgestreken)
De glad verdiepte voeg is in principe hetzelfde als de doorgestreken voeg en de glad, licht verdiepte voeg, maar deze voeg ligt 2 tot 5 mm achter het zichtvlak van de steen. Deze voeg is ook van goede kwaliteit.

Schaduwvoeg - Voegen Voegwerk Alex Kuijpers Gevelrenovatie

Schaduwvoeg
De schaduwvoeg is een voeg waarbij de lintvoeg (horizontaal) schuin omhoog tussen de stenen ligt en de stootvoeg (verticaal) gelijk met het zichtvlak van de steen. De schaduwvoeg heeft een glad oppervlak.

Daggestreek - Voegen Voegwerk Alex Kuijpers Gevelrenovatie

Daggestreek (ook wel “daggesnede” genoemd)
De voeg met daggestreek wordt met een speciale mortel gezet en is een doorgestreken voeg. Bij deze voeg wordt in het midden van de lintvoeg (horizontaal) een streep getrokken. Een variant is het zogenaamde “boeren knipwerk”. Hierbij worden de stootvoegen geknipt.

Knipvoeg - Voegen Voegwerk Alex Kuijpers Gevelrenovatie

Knipvoeg (knipwerk)
De knipvoeg is een ambachtelijke voeg welke veelal bij monumentale panden/gevels wordt toegepast. Deze voeg wordt met een speciale mortel gezet, zit buiten het zichtvlak van de steen en wordt gesneden met een facet randje.

Snijvoeg - Voegen Voegwerk Alex Kuijpers Gevelrenovatie

Snijvoeg (snijwerk)
De snijvoeg is hetzelfde als de knipvoeg alleen is de voeg gelijk aan het zichtvlak van de steen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Knipvoeg Snijvoeg Voegbedrijf - Alex Kuijper Voegbedrijf en Gevelrenovatie

Wilt u het voegwerk van uw woning of pand (ook) professioneel laten restaureren of herstellen? Alex Kuijpers Voegbedrijf & Gevelrenovatie is u graag van dienst! Via de onderstaande knop kunt u direct online een offerte aanvragen. Wij komen ook graag even langs om de situatie ter plekke te beoordelen. Heeft u een vraag over (het herstellen van) voegwerk? Neem dan beslist even contact met ons op.

Offerte aanvragen